Den svatební se znovu promítá přede mnou…

Milá rodino, milí přátelé, svatební hosté:)

Děkujeme z celého srdce Vám všem, kdo jste nás jakkoli podpořili v našem rozhodnutí zahájit společnou cestu životem. Děkujeme všem, kdo jste se zapojili do příprav našeho velkého dne, kdo jste na nás mysleli v modlitbách, všem, kdo jste za námi přijeli a spolu s námi tento významný krok v našem životě oslavili. Děkujeme za všechny gratulace a za všechny dary do začátků společného bydlení.

 

Jsme rádi, že jsme mohli spolu s Vámi náš den prožít ve velké radosti a pohodě a naplno si vychutnat krásný den svatební. Doufáme, že i Vám se u nás líbilo a že jsme se neviděli naposled:)

Vaši novomanželé

Ve svatební den

Několik tipů a proseb pro svatební den:

  • Špalír: Mše svatá začne průvodem. Prosíme všechny, kdo mají zdravé nohy a nedělá jim problém několik minut stát, aby se shromáždili u vchodu do kostela a vytvořili potom špalír, kterým projde nevěsta. Příslušné pokyny Vám jistě na místě poskytne pan farář, případně jiná kompetentní osoba.
    Družičky, hlaste se u nevěsty:)
  • Fotografování: O zvěčnění všech důležitých a zajímavých momentů našeho svatebního dne se postará náš kamarád a vynikající fotograf Petr Bukovský. Aby mohl nerušeně pracovat, nechte prosím během obřadu své vlastní fotoaparáty v brašnách. Fotografie budou po svatbě k dispozici jak na našich stránkách, tak na DVD pro případné zájemce.
    Dále prosíme, abyste se bezprostředně po obřadu nerozutekli, pokusíme se vytvořit před kostelem útvar pro skupinovou fotografii:)

Děkujeme

Svatební (zlo)zvyky

Milí svatební hosté,

den D se již blíží. A jak to už tak u velkých událostí bývá, i ke svatbě se váží různé tradiční i netradiční zvyky a obyčeje. Budou samozřejmě součástí i našeho svatebního dne, ale pouze v omezené míře. Aby tento den proběhl k plné spokojenosti naší i Vaší, prosíme Vás o dodržení následujícího:

  • Nasazování chomoutu, uvazování koule na nohu apod. nám přijde nedůstojné a nehezké, prosíme, na našem obřadu se podobných zvyků vzdejte.
  • Rýže je jistě mnohem lépe využitá v kuchyni než ve vlasech a dekoltu nevěsty. Navíc se velmi špatně odstraňuje i z dlažby před kostelem, proto prosíme, nechejte sáčky s rýží doma.
  • Máme rádi překvapení, ale ne ta nemilá. A nejsme příznivci soutěží typu „Poznej nevěstu podle ucha“ a podobných. Proto prosíme, překvapte nás svatební gratulací nebo drobným dárkem, ale ne neočekávaným zásahem do svatební zábavy ani pořádáním rádobyveselých soutěží.
  • Za nejhorší možný výmysl považujeme únos nevěsty. Prosíme, nekažte nám ani sobě svatební den a nechte nevěstu tam, kde patří: ženichovi po boku.

Za Vaše pochopení předem děkujeme a zároveň doufáme, že si náš velký den spolu s námi dostatečně vychutnáte i s absencí některých „tradičních“ zvyků.

Nevěsta a Ženich